Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Neem contact op met het Vrijwilligerscentrum van Welzijn. Of meld u als vrijwilliger bij een organisatie waar u voor zou willen werken. Bijvoorbeeld bij het Rode Kruis, de dierenbescherming, Alzheimer Nederland, de Zonnebloem, Vrijwillige Thuishulp, de kerk of de moskee. Kijk ook op de website Hulp in Je Buurt. Hier vindt u oproepen om hulp van mensen bij u in de buurt.

Bij Humanitas kunt u als vrijwilliger terecht bij 3 projecten. Bijvoorbeeld Home-Start, Thuisadministratie en Steun bij Rouw en Verlies. Kijk op de website voor contactgegevens van het project.

Ook bij Cardia kunt u als vrijwilliger terecht. Bijvoorbeeld als wandelmaatje of om spelletjes te doen. Kijk op de website voor meer informatie.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Cardia - locatie Onderwatershof

Cardia is een kleinschalige christelijke ouderenorganisatie in Den Haag en Rijswijk.

Van Vredenburchweg
26
2282 SH
Rijswijk

Hulp in je buurt

Toon op kaart (1)
x

Humanitas Delft Rijswijk Pijnacker-Nootdorp

U vindt op de contactpagina per project het juiste telefoonnummer.

Beethovenlaan
134
2625 RT
Delft
Toon op kaart (1)
x

Vrijwilligerscentrum

Dr. H.J. van Mooklaan
1
2286 BA
Rijswijk
Toon op kaart (1)
x

Vrijwillige Thuishulp

Marie Heinenweg
3
2533 SX
Rijswijk

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Alzheimer Nederland

Stationsplein
121
2077
3800 CB
Amersfoort
Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Rijswijk

Bezoekadres

Bogaardplein
15
2284 DP
Rijswijk

Postadres

5305
2280 HH
Rijswijk
Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

Dat doet de organisatie voor wie u werkt. Het is belangrijk dat de organisatie een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven heeft en een collectieve ongevallenverzekering. Heeft de organisatie daar geen geld voor, dan moet u zelf in elk geval een WA-verzekering hebben.