Vragen als opvoeder

Vindt u het moeilijk om met uw puber over seks te praten?

Er zijn websites met tips voor zo’n gesprek, zoals Dokterdokter of Ouders Online.

Dokterdokter - praten over seks

Ouders Online - puberteit

Wilt u met uw kind praten over de risico's van seks?

Weet u niet goed hoe u moet praten over de risico’s van seks? Alles over veilig vrijen, leest u op de website van SOA Aids Nederland. Ook zijn er tips over hoe u met uw kind in gesprek komt over veilig vrijen.

U kunt ook het Jeugdteam vragen om tips.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Jeugdteam (CJG)

P. van Vlietlaan
10
2285 XM
Rijswijk

Soa Aids - veilig vrijen

Is uw kind homoseksueel?

In de puberteit ontwikkelt uw kind zich seksueel. Sommige kinderen ontdekken dat ze op jongeren van hetzelfde geslacht vallen. Lees meer over jongeren en homoseksualiteit op de website Alles over gay.

Alles Over Gay

Wilt u weten of er nog een arts naar school komt?

In de tweede klas van de middelbare school komt een jeugdarts van JGZ Zuid-Holland West langs op school. Het onderzoek bestaat uit een digitale gezondheidsvragenlijst, uw kind wordt gemeten en gewogen en de arts praat met uw kind. Na het onderzoek krijgt u via uw kind een brief met de resultaten van de controle. Heeft u achteraf nog vragen voor de jeugdarts? Maak dan een afspraak via het consultatiebureau van JGZ.

Let op: Bezoek aan de jeugdarts is niet verplicht. Zonder toestemming van de ouders kan het kind niet onderzocht worden door de jeugdarts. U kunt ook naar uw eigen huisarts of kinderarts gaan.

Consultatiebureau JGZ

Inloopspreekuur: dinsdag 15.30 - 16.30 uur en vrijdag 12.30 - 13.15 uur. 

P. van Vlietlaan
10
2285 XM
Rijswijk