Voeding voor een puber
Gezond eten geeft pubers energie en ze groeien ervan. Uit zichzelf eten pubers meestal wel veel, maar niet altijd gezond.
Kijk voor tips en trucs over gezond eten op de website J/M Ouders. Kijk ook op de website van de Nederlandse Hartstichting.
J/M Ouders - eten en voeding
Nederlandse Hartstichting
Kijk op de website van het Voedingscentrum. U leest daar ook wat u kunt doen als uw kind te zwaar is. Heeft uw puber een veel te hoog gewicht? Een diëtist kan helpen bij het afvallen. Erkende diëtisten bij u in de buurt vindt u op de websites van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en via Dieet dit-Dieet dat.
Hulp bij afvallen zit in het basispakket van uw zorgverzekering en bestaat uit maximaal 3 uur dieetadvies per kalenderjaar. Is dit niet voldoende? Sluit er dan een aanvullende verzekering voor af. Informeer vooraf bij uw zorgverzekering naar de voorwaarden en vergoedingen voor dieetadvies.
Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Dieet dit - Dieet dat
Voedingscentrum - puber
Ga met uw kind naar de huisarts. Uw huisarts kan uw kind verwijzen naar de juiste hulp.
Op de website van Buro PUUR vindt u een handleiding voor ouders van kinderen met een eetprobleem.
Uw kind zelf kan terecht op de website Proud2Bme.
Misschien wil uw kind liever met andere jongeren hierover chatten. Dat kan op het forum van Jong in Rijswijk.
Proud2Bme
Buro PUUR - handleiding voor ouders
Handleiding voor ouders van pubers met een eetprobleem.
Eet uw kind steeds minder of juist heel erg veel? Geeft uw kind vaak over na het eten of eet het heel veel in korte tijd? Wacht niet af, maar zoek direct hulp voor uw kind. Ga naar de huisarts.
Een eetkliniek kan hulp bieden. Heeft uw kind een behandeling nodig? Ga naar de huisarts voor een verwijzing. Meld uw kind daarna telefonisch aan bij een eetkliniek.
U kunt op de website Etendebaas.nl met anderen uw ervaringen delen in het forum.