Tijd voor een feestje

Het is mei en dat betekent dat we een hoop te vieren hebben; de vrijheid, moeders, voor sommige mensen Suikerfeest en voor iedereen gewoon het feit dat de zomer eraan komt. 

Bent u alweer gewend aan het feit dat alles weer open is en dat u zorgeloos naar de winkel, de bioscoop en het museum mag? Of doet u liever nog even voorzichtig. Ook dat is heel begrijpelijk. Toch vinden wij het belangrijk om, na twee jaar waarin zorgen en strikte regels ons leven grotendeels bepaalden, ook onze vrijheid weer te vieren. En in welke maand past dat nu beter dan in mei?

Zoals we aan het begin van dit artikel al schreven, zijn er deze maand een hoop gelegenheden om een feestje te vieren. Niet alleen onze vrijheid op 5 mei, maar ook het Islamitische Suikerfeest dat op 2 en 3 mei door veel moslims gevierd wordt als afsluiting van de vastenmaand. Op 8 mei worden alle moeders natuurlijk weer in het zonnetje gezet. 

En als het weer ons niet teleur stelt, kunnen we ons ook nog eens verheugen op al die kleine feestjes die we bouwen op het terras, in het park of gewoon gezellig in eigen tuin met de buren. Kortom, genoeg leuke vooruitzichten. 

Toch willen we tijdens al die feestvreugde niet voorbijgaan aan het feit dat er momenteel in Oekraïne een afschuwelijke oorlog woedt. Voor alle mensen die op de vlucht zijn of zich proberen te verschuilen voor het geweld is dit natuurlijk alles behalve een zorgeloze tijd. Laten we hen niet vergeten en waar mogelijk hen helpen door geld of goederen te doneren.