Tanden en kiezen

Wilt u weten hoe u uw kind leert tandenpoetsen?

Kijk op de website van Alles over kinderen. Wilt u het heel precies weten? Vraag de tandarts of u met uw kind mag komen voor een poetsinstructie. Als een kind 2 jaar is, mag het voor jaarlijkse controle naar de tandarts. Wilt u uw peuter alvast aan de tandarts laten wennen? Neem uw kind dan mee als u voor controle gaat. Uw zorgverzekering vergoedt de tandartskosten van uw kind.

Alles over kinderen - tanden poetsen

Wilt u meer weten over het belang van tandenpoetsen?

Goed poetsen voorkomt gaatjes en tandvleesontsteking. Leer uw kind vroeg hoe dat moet en maak er een gewoonte van. Wanneer uw kind 2 jaar is, mag het met u mee naar de tandarts.

Staan er tanden of kiezen verkeerd bij uw kind?

Als het nodig is verwijst de tandarts uw kind naar de orthodontist. De orthodontist onderzoekt welke beugel nodig is om het gebit recht te zetten.

Wilt u weten of de verzekering de kosten van een beugel vergoedt?

In bijzondere gevallen kan een deel van de kosten voor een beugel vergoed worden door uw basiszorgverzekering. Als u een aanvullende verzekering heeft, is de kans groter dat uw zorgverzekering alle kosten vergoedt. Vraag het altijd na bij uw zorgverzekeraar. Informeer ook voordat u een zorgverzekering afsluit bij uw verzekeraar wat de voorwaarden zijn voor een vergoeding van een beugel.