Sporten en bewegen voor jongeren

Zoek je een sportvereniging?

Kijk in de (digitale) gemeentegids voor een overzicht van sportverenigingen.

Kijk ook op Haaglanden Beweegt voor informatie en advies.

Toon op kaart (1)
x

Sport in Rijswijk

Toon op kaart (1)
x

Haaglanden Beweegt

Nijverheidsstraat
8
2288 BB
Rijswijk
Denk je dat je te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging. Ga op de fiets of lopend naar school, beweeg regelmatig en eet gezond. Zoek ook een sportvereniging en ga sporten.

Heb je een beperking en wil je sporten?

Neem contact op met Sportbelang SGK of met Haaglanden Beweegt. Zij kunnen je informatie geven over de mogelijkheden.

Toon op kaart (2)
x

Sport in Rijswijk

Toon op kaart (1)
x

Sportbelang SGK

Wijndaelerduin
27
2554 BX
Den Haag
Toon op kaart (1)
x

Haaglanden Beweegt

Nijverheidsstraat
8
2288 BB
Rijswijk
Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Met de Ooievaarspas krijgt u korting op veel activiteiten en voorzieningen op het gebied van sport, ontspanning, scouting, recreatie en cultuur. Kinderen tot 18 jaar kunnen bijvoorbeeld gratis lid worden van sport- of culturele verenigingen die zijn aangesloten bij Ooievaarspas.De hoogte van de bijdrage in de contributie bedraagt maximaal € 330,- per kind per jaar. De contributie geldt voor 1 vereniging per kind per jaar. Ouderen krijgen korting op de maaltijdservice van Welzijn Rijswijk. U leest er meer over alle mogelijkheden op de website van de Ooievaarspas.

Krijgt u een uitkering en heeft u al een Ooievaarspas? Dan stuurt Sociale Zaken u automatisch ieder jaar een nieuwe Ooievaarspas toe. Bent u geen klant van Sociale Zaken of heeft u nog geen Ooievaarspas? Dan kunt u toch een Ooievaarspas aanvragen. De enige voorwaarde is dat uw inkomen maximaal 130% van het minimuminkomen bedraagt. Dit is inclusief vakantiegeld en voorlopige teruggaven. Download het aanvraagformulier voor de Ooievaarspas op de website van de gemeente.

Heeft u geen uitkering, maar wel een Ooievaarspas? Dan krijgt u aan het eind van het jaar het inschrijfformulier thuis. Stuur dit formulier en de benodigde stukken voor het einde van het jaar op naar de gemeente. U heeft de nieuwe pas dan voor januari van het nieuwe jaar binnen.

Wilt u meer weten? Bel dan met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente.