Sporten

Zoekt u een sportvereniging voor uw kind?

Sporten is goed voor de gezondheid van uw kind. Kijk in de (digitale) gemeentegids voor sportverenigingen bij u in de buurt.

Weet uw kind nog niet wat het leuk vindt? En is het tussen 6 en 12 jaar oud? Meld uw kind dan aan voor Sportmix. Uw zoon of dochter maakt dan in korte tijd kennis met verschillende sporten. Kijk op de website voor meer informatie en voor aanmelden.

Wil uw kind tijdens de schoolvakantie sporten?

Zwembad De Schilp is het hele jaar open. In de zomer is ook buitenbad De Put open. Don Bosco Rijswijk organiseert sportieve activiteiten tijdens de zomervakantie. Bij de Ontdekkers Rijswijk kun je meedoen met gratis vakantieactiviteiten. Kijk ook op de website van Haaglanden Beweegt.

Toon op kaart (4)
x

De Ontdekkers

De Ontdekkers is een programma van de gemeente Rijswijk. Team Brede Impuls organiseert ieder schooljaar, samen met lokale partners, een inspirerend naschools activiteitenaanbod. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar krijgen zo alle kansen om (verborgen) talenten te ontdekken. Ook in de vakanties nemen kinderen via de Ontdekkers gratis deel aan leuke sport-, cultuur-, natuur-, taal- en techniekactiviteiten.

Facebook: www.facebook.com/deontdekkersrijswijk

Vulcanusweg
263C
2624 AV
Delft
Toon op kaart (1)
x

Don Bosco

Julialaantje
26
2283 TB
Rijswijk
Toon op kaart (1)
x

Haaglanden Beweegt

Rentmeesterstraat
73
2288 GW
Rijswijk
Toon op kaart (1)
x

Zwembad De Put

Huis te Landelaan
29a
2283 SE
Rijswijk
Toon op kaart (1)
x

Zwembad De Schilp

Schaapweg
4
2285 SP
Rijswijk

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Met de Ooievaarspas krijgt u korting op veel activiteiten en voorzieningen op het gebied van sport, ontspanning, scouting, recreatie en cultuur. Kinderen tot 18 jaar kunnen bijvoorbeeld gratis lid worden van sport- of culturele verenigingen die zijn aangesloten bij Ooievaarspas.De hoogte van de bijdrage in de contributie bedraagt maximaal € 330,- per kind per jaar. De contributie geldt voor 1 vereniging per kind per jaar. Ouderen krijgen korting op de maaltijdservice van Welzijn Rijswijk. U leest er meer over alle mogelijkheden op de website van de Ooievaarspas.

Krijgt u een uitkering en heeft u al een Ooievaarspas? Dan stuurt Sociale Zaken u automatisch ieder jaar een nieuwe Ooievaarspas toe. Bent u geen klant van Sociale Zaken of heeft u nog geen Ooievaarspas? Dan kunt u toch een Ooievaarspas aanvragen. De enige voorwaarde is dat uw inkomen maximaal 130% van het minimuminkomen bedraagt. Dit is inclusief vakantiegeld en voorlopige teruggaven. Download het aanvraagformulier voor de Ooievaarspas op de website van de gemeente.

Heeft u geen uitkering, maar wel een Ooievaarspas? Dan krijgt u aan het eind van het jaar het inschrijfformulier thuis. Stuur dit formulier en de benodigde stukken voor het einde van het jaar op naar de gemeente. U heeft de nieuwe pas dan voor januari van het nieuwe jaar binnen.

Wilt u meer weten? Bel dan met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente.