Scheiden

Als u getrouwd bent en u wilt niet langer bij uw partner blijven, dan kunt u gaan scheiden. Als u gaat scheiden, moet u veel dingen regelen. Ook heeft u misschien vragen over hoe u moet scheiden en wat u moet regelen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Gaat u scheiden en heeft u kinderen onder de 18 jaar?

Dan moet u samen een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over bijvoorbeeld de zorg en opvoeding na de scheiding, kinderalimentatie en communicatie. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

In de regio Haaglanden is er het Kenniscentrum Kind en Scheiding. Ze bieden informatie, een spreekuur en trainingen voor ouders en kinderen. Ook is er een kindbehartiger beschikbaar. Een kindbehartiger helpt als het ouders niet lukt om het belang van hun kind centraal te stellen.

In het leven van uw kinderen zal er veel gaan veranderen. Geef ze aandacht, steun en begrip. Bekijk de tips op de website Stichting Jonge Helden voor hoe u dit het beste kunt doen. Of ga naar het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Villa Pinedo biedt kinderen een online forum waarop ze hun vragen kunnen stellen aan andere jeugdigen en een buddy kunnen aanvragen voor extra steun.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

P. van Vlietlaan
10
2285 XM
Rijswijk

Kenniscentrum Kind en scheiding

Jonge Helden, stichting

Rijksoverheid - ouderschapsplan

Waarover wilt u iets weten?