Peuteropvang

Wilt u weten wanneer uw kind naar de peuterspeelzaal of peuterspeelschool mag?

Uw kind kan naar een peuteropvang vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar. Uw kind speelt daar samen met andere peuters. Dat stimuleert een goede ontwikkeling.

Kinderen kunnen een aantal dagdelen per week naar een peuteropvang. Een dagdeel duurt meestal 2,5 tot 3 uur. Als het consultatiebureau voor uw kind een indicatie heeft afgegeven, heeft u recht op voorrang bij plaatsing in een peuteropvang. Het opleidingsniveau van de ouders en de taalontwikkeling van uw kind spelen een rol bij het wel of niet afgeven van een indicatie.

Als uw kind naar een peuteropvang gaat, komt u misschien in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Kinderopvangtoeslag.

Wilt u weten hoe het zit met de kosten voor kinderopvang?

De kosten voor kinderopvang worden deels betaald via de kinderopvangtoeslag.

Belastingdienst - kinderopvangtoeslag

Wilt u weten hoe u uw kind in moet schrijven voor de peuteropvang?

Kijk in het Landelijk Register Kinderopvang voor een peuteropvang bij u in de buurt. U moet uw kind aanmelden. Kijk op de website van de peuteropvang voor meer informatie.

Landelijk Register Kinderopvang

Zoekt u een peuteropvang voor een kind met een ontwikkelingsachterstand?

Schrijf uw kind in bij een speciale peuteropvang of kinderdagverblijf. Dit heet een voorschool. Uw kind krijgt dan extra hulp bij het leren. Er is ook een vroegschool. Dat is een speciale groep op de basisschool. Uw kind krijgt dan in groep 1 en 2 meer aandacht. Wilt u meer informatie? Maak een afspraak bij het consultatiebureau of uw huisarts. Lees ook de informatie van de Rijksoverheid.

Consultatiebureau JGZ

Inloopspreekuur: dinsdag 15.30 - 16.30 uur en vrijdag 12.30 - 13.15 uur. 

P. van Vlietlaan
10
2285 XM
Rijswijk

Gemeente Rijswijk - peuterspeelzaal

Rijksoverheid - wat is voorschoolse en vroegschoolse educatie (VVE)?