Jong en gezinsproblemen

Zit je in een moeilijke thuissituatie?

Praat erover met vrienden, familie of iemand op school.

Misschien wil je meedoen met een maatjesproject. Je hebt dan een keer per week contact met iemand. Bijvoorbeeld via Welzijn Rijswijk of Vitalis. Vraag het Jeugdteam wat bij jou past. Kijk ook op de site van Jong in Rijswijk. Daar kan je ook anoniem chatten met een hulpverlener.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Jeugdteam (CJG)

Het jeugdteam van het CJG geeft informatie en advies aan kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers. Ook biedt het team ondersteuning en waar nodig toegang tot organisaties die jeugdhulp aanbieden. Bij het jeugdteam kunt u ook terecht voor uitgebreide of specialistische hulp. Hierbij kunt u denken aan:

  • jeugd- en opvoedhulp
  • geestelijke gezondheidszorg (jeugd-ggz)
  • zorg voor kinderen met een beperking
  • hulp bij onveilige situaties of crisissituaties
P. van Vlietlaan
10
2285 XM
Rijswijk
Toon op kaart (1)
x

Stichting Vitalis - Maatjes

Bezoekadres

Burgemeester van Karnebeeklaan
6
2585 BB
Den Haag

Postadres

608
2501 CP
Den Haag
Toon op kaart (1)
x

Welzijn Rijswijk

Met de kracht van samen. Iedereen telt mee.

Biedt inwoners van Rijswijk: mantelzorgondersteuning, seniorenadvies, diverse seniorendiensten, sociaal werk volwassenen en jeugd, hulp aan statushouders, taalondersteuning, buurtbemiddeling, ondersteuning bij het vinden en binden van vrijwilligers en bij het vinden van vrijwilligerswerk, (ondersteuning bij) activiteiten voor jong tot oud.

Dr. H.J. van Mooklaan
1
2286 BA
Rijswijk

Zorg je voor een ouder en wil je erover praten?

Op school kun je terecht bij je mentor of het schoolmaatschappelijk werk. Ook de gemeente geeft informatie en advies. Of ze verwijzen je door naar deskundige hulp.

Als je zorgt voor een ouder of voor allebei je ouders, heet dat mantelzorg. Kijk op de website van MantelzorgNL voor meer informatie over mantelzorg.

MantelzorgNL - jonge mantelzorgers

Ben je jonger dan 18 en kun je (tijdelijk) niet thuis wonen?

Is je vader of moeder ziek of afwezig, of zijn er veel ruzies? Ga naar je huisarts. Ook kun je met de Kindertelefoon bellen of chatten. Is er sprake van geweld of ben je slachtoffer? Bel naar Veilig Thuis Haaglanden. Misschien kun je tijdelijk bij familie of in het gezin van een vriend(in) wonen.

Praat er ook over met het schoolmaatschappelijk werk.

Veilig Thuis Haaglanden

Veilig Thuis Haaglanden

Westeinde
128
2512 HE
Den Haag

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.