Bewegen voor senioren

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

Neem contact op met Haaglanden Beweegt voor informatie en advies. Of kijk op de website van Welzijn Rijswijk. Hier vindt u alle sportieve activiteiten in Rijswijk voor mensen ouder dan 55 jaar. U kunt ook bellen met Welzijn Rijswijk. Of kijk op de pagina Bewegingscursussen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Haaglanden Beweegt

Nijverheidsstraat
8
2288 BB
Rijswijk

Sport in Rijswijk

Thuisarts.nl

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

Op de website TOProutenetwerk vindt u gratis fiets- en wandelroutes in de regio. Of zoek natuurgebieden met wandelingen in Zuid-Holland op de website van Natuurmonumenten.

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Of meldt u aan voor de wandelclub van Welzijn Rijswijk.

Toon op kaart (1)
x

TOProutenetwerk

Toon op kaart (1)
x

Welzijn Rijswijk

Biedt inwoners van Rijswijk die ondersteuning waardoor ze zelfstandig blijven. Denk hierbij aan mantelzorgondersteuning, seniorenadvies, wijkwerken, preventiegericht werken met jeugdigen, maaltijdvoorzieningen en nog veel meer.

Dr. H.J. van Mooklaan
1
2286 BA
Rijswijk

Fiets en Wandelweb

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Wilt u meer contact met uw eigen lichaam en geest?

Ontspan lichaam en geest met bijvoorbeeld yoga of tai chi. Yoga en tai chi zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden.

U kunt bijvoorbeeld naar YogaStudio Rijswijk of naar de Tai Chi Vereniging. Kijk ook op Haaglanden Beweegt voor mogelijkheden. Of zoek in de Gouden Gids.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Tai Chi Rijswijk

Geestbrugkade
32
2281 CX
Rijswijk
Toon op kaart (1)
x

YogaStudio Rijswijk

Bezoekadres

Geestbrugweg
38
2281 CL
Rijswijk

Postadres

Burgemeester Elsenlaan
136
2283 AD
Rijswijk
Toon op kaart (1)
x

Haaglanden Beweegt

Nijverheidsstraat
8
2288 BB
Rijswijk

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Fysiotherapeuten Rijswijk - Zorgkaart

Zoekt u bewegingsactiviteiten voor ouderen?

Welzijn Rijswijk geeft bewegingscursussen voor ouderen. Op de website staan alle cursussen en sporten voor senioren. Bijvoorbeeld yoga, dansen en gymmastiek. Vraag het cursusbureau Welzijn om de folder. Of download hem van de website. Met de Ooievaarspas krijgt u korting op alle cursussen. Of meld u aan voor de (gratis) wandelclub van Welzijn Rijswijk.

Natuurlijk kunt u ook lekker bewegen in uw eigen omgeving. Doe mee aan het tv-programma ‘Nederland in beweging’ van omroep MAX. Of kijk voor beweegtips op de website Thuisarts. Misschien is de Beweegkuur iets voor u.

Of wandel of fiets een rondje. Routes vindt u bij de VVV.

TOProutenetwerk

VVV Informatiepunt Rijswijk

Beweegkuur

Meer bewegen en gezonde voeding, NISB (Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen)

Thuisarts.nl